Till umu.se

Epidemiologi och global hälsa

HeadlineImage

Epidemiologi och global hälsa

Välkommen till Epidemiologi och global hälsa - en multidisciplinär enhet med en global strategi kring epidemiologi och folkhälsa.

The Somali-Swedish Collaboration in Research for Health

Årsrapport 2016

Vår VISION är att vara en ledande forsknings- och utbildningsmiljö som bidrar till en rättvis och hållbar utveckling av hälsa och välfärd för alla.

Vårt UPPDRAG är att bedriva etiskt försvarbar, högkvalitativ tvärvetenskaplig och innovativ forskning och utbildning i samverkan med samhället.

I vårt dagliga arbete leds vi av och värnar följande VÄRDEN:
- Etik, jämlikhet, mänskliga rättigheter och miljön
- Tanke- och yttrandefrihet
- Öppenhet och ömsesidig respekt

Vår enhet har som gemensamt mål att, tillsammans med studenter och forskarkollegor från hela världen, öka kunskaperna om folkhälsans utmaningar utifrån regionala, nationella och globala perspektiv.

Internationellt folkhälsovetenskapligt programUmeå Center för forskning om global hälsaWHO Collaborating Centre for Verbal  AuthopsyVår on-line open-access tidskrift Global Health ActionGlobal hälsa - En stark forskningsmiljö vid Umeå universitetUmeå SIMSAM LabNorrland´s Observatory for Equity in Health and Health Care (NOEHHC)

Nyheter från Epidemiologi och global hälsa

Prognosverktyg kopplar Östersjöns ytvattentemperaturer till risk för badsårsfeber

2017-10-20
Forskare har utvecklat en modell som genom att analysera data om ytvattentemperaturer och salthalter kan bedöma risken för att få vibrioinfektion i Östersjöns kustvatten. Med verktyget kan allmänheten...

Umeåforskare utsedd till framtida ledare inom global hälsoforskning

2017-10-16
Maria Nilsson vid Enheten för epidemiologi och global hälsa är en av åtta forskare som antagits till ett ledarskapsprogram i global hälsa - SIGHT Fellows - hos Swedish Institute for Global Health Tran...

Umeåforskare pratar klimat och hälsa på World Health Summit

2017-10-13
På söndag 15 oktober ska Joacim Rocklöv, forskare vid Umeå universitets Center för global hälsoforskning, delta vid World Health Summit och ett seminarium på temat ”After the U.S. COP21 withdawal”. Ha...

Ungdomsarbetslöshet kopplat till sämre hälsa genom hela livet

2017-10-09
Att arbetslöshet kan vara dåligt för hälsan är väletablerat i tidigare forskning. Nu visar en avhandling vid Umeå universitet att både ens egen och andras arbetslöshet kan ha bestående negativa hälsok...

Öppna föredrag om global hälsa

2017-10-05
Under nästa vecka – 9-13 oktober - ordnas sex lunch- och kvällsföredrag med ledande forskare samt filmvisning, workshops m.m. Allt på temat global hälsa.

Fler nyheter


Sidansvarig: Lena Mustonen

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Enheten för Epidemiologi och global hälsa
Umeå Universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Norrlands Universitetssjukhus, Akutvägen 4, Ingång X5

Tel:  090-786 55 11

Kontaktformulär

Enhetschef Anneli Ivarsson

Administrativ samordnare 
Karin Johansson

Studierektor - MPH programmen
Marie Lindkvist

Studierektor forskarutbildning 
Miguel San Sebastian